-->

2013. február 11., hétfő

Kezdeti lepesek

Huh, eleg regen volt frissites, de most majd megkapjatok. Igyekszem nem tulzasokba esni, es nem egy bejegyzesben leirni mindent, ugyhogy most csak elkezdem, es majd valamikor felbehagyom, aztan folytatom valamikor. Most mar lehetseges, hogy surubben tudok majd irni, mert sok sok idom lesz, es sokmindent akarok majd tudatni sokmindenkivel, es erre a legjobb megoldas ez a blog.

Szoval Februar 6-an erkeztunk meg. A repules izgi volt, mint mindig, es a kiirtnal negyed oraval hamarabb le is szalltunk. Sokan szidjak a Ryanairt, de nekunk igy elso nekifutasra semmi problemank nem volt veluk. Mindenki kedves volt, semmi problema nem adodott, es ido elott megerkeztunk, ennel tobbre pedig nekunk nincs szuksegunk egyelore, ugyhogy szerintunk semmi gond nincs a Ryanairrel.

Mondjuk a jovoben mar nem egyszer talaltunk olcsobb jegyarakat az Air Lingusnal, ugyhogy lehet nem mindig fogjuk a Ryanairt valasztani.

Erkezes utan a fejvadasz fogadott minket, akin keresztul a munkat szereztem, Ot hivjuk K-nak. Az elso, ami feltunt, hogy a viszonylag hideg ellenere nem nagyon viseltek nagykabatot az Irek. K-n is csak egy melegito volt. Az angolja nagyon szep volt, igy semmi problemank nem volt, elcsacsogtunk Vele utkozben, mikozben elvitt a leendo alberletunkbe.

A baloldali kozlekedes fura. Kell majd ido, hogy megszokjuk, ez a par nap nem volt eleg arra, hogy megjegyezzem, melyik iranyba kell eloszor korulneznem amikor atkelek az uton, ugyhogy inkabb minden oldalra probalok figyelni meg mindig. :) K egyebkent erdekesen vezetett. Menet kozben kozolte, hogy igazabol meg nem vezethetne meg egyedul, csak ha van Vele valaki, akinek van jogsija, ugyhogy onnantol jobban kapaszkodtunk.

A kovetkezo megjegyzese az volt, hogy mult honapban volt 2 karambolja, es az egyik utan kificamodott a valla, es kapott 2000 eurot. Ezutan meg jobban kapaszkodtunk. :) Kb 3 piroson hajtottunk at a fel oras ut alatt, de vegul szerencsesen megerkeztunk Dublin deli reszere, ahol a leendo alberletunk volt talalhato.

Felhivtuk a foberlonket, G-t, aki le is jott, atvett minket K-tol, es elfoglalhattuk a szobankat. Igen, vegul azt a szobat bereljuk ki, amit G, egy eszak irorszagi emberke adott ki. O a 9 eves fiaval, B-vel el egyutt, sokszor mennek G csaladjahoz eszakra, ezert sokszor csak uresen all az egesz 3 szobas apartman, ugyhogy ezert keresett valakit, akinek kiadhatja a szobat.

G nagyon kedves. Nagyon nyitott, kozlekeny, direkt figyel, hogy rendesen artikulaljon, es amikor a fia elkezdi tulzottan elharapni a szavakat, akkor meg ra is raszol. Mar korbevitt autoval minket a varosban, segitett megigenyelni a PPS szamomat, es meg egy kartyacsatat is vivtunk az egyik este negyesben, amit B nyert meg. :)

A lakas egyebkent gyonyoru. 3 haloszoba, 1 hatalmas nappali, ahol meg egy gazzal mukodo kandallo is van, 2 furdoszoba, es egy kenyelmesen nagy konyha alkotja. A mi szobank is egesz nagy, az agy maga hatalmas, a hivatalos elnevezese azt hiszem King-Size, ugyhogy boven elfertunk Csigaval benne. Most pedig, egyedul, amikor O mar uton van hazafele, szinte elveszek benne.

A furdonk innen nyilik a szobabol, szoval kenyelmes. Az egyetlen, ami egy kicsit zavart, hogy nagyon hideg volt, meg a lakasban is, de miutan hetvegen vegig bekapcsolva hagytuk a futest, megoldodott a problema, es sikerult egesz melegre felfuteni a szobat. Hat, azert mi megiscsak melegebbhez vagyunk szokva.

Az eddigi 4 nap alatt 2 nap volt olyan, hogy egesz nap esett az eso, es nem nagyon lehetett kimozdulni, de a masik ketton korbejartuk a kornyeket, ugyhogy majd arrol is irok egy ujabb bejegyzesben. Vagy majd Csiga, ha lesz egy kis ideje. :)

A lenyeg egyebkent az, hogy ha az eszunkre hallgatunk, akkor meg sem fordul a fejunkben az, hogy visszaterjunk Magyarorszagra, mert a kornyek gyonyoru, a fizetesek tobbszorosei az otthoniaknak, es ha G-t vesszuk alapul, akkor meg az emberek is kedvesebbek. Igazabol G kedvessege legalabb annyira hihetetlen szamunkra, mint az, hogy itt vagyunk.

Szoval egyaltalan nem bantuk meg, hogy eljottunk, de az mar mas kerdes, hogy mi lesz a dontes vegul. Rengeteg dolog hianyzik, es nem vagyunk biztosak benne, hogy eleg erosek leszunk ahhoz, hogy az eszunkre hallgassunk. Erzodik meg, hogy teljesen idegenek vagyunk. Idegen a kozlekedes, idegen a nyelv, a boltok, a markak, es meg az idojaras is.

Sokminden hianyzik otthonrol, a baratok, a csalad, az ismeros utcak, a szinhaz... de most mar leginkabb Csiga. Abban biztos leszek, hogy nem leszek kepes tul sokaig tavol maradni Tole, ugyhogy legritkabban kethetente vagy en, vagy O utazni fog, aztan remelhetoleg hamar el tudjuk donteni, hogy mit szeretnenk. Vagyis pontosabban azt, hogy hol szeretnenk.

Holnap meg egy ujdonsag fog erni, hiszen elkezdodik a munka. Meg sokmindenrol irhatnek, de hagyok Csiganak is meselnivalot, illetve masik posztra is hagyok temat. :) Hamarosan ujbol jelentkezunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése